Jó hírt kaptak a pálinkakedvelők

2023. 08. 18., péntek
Sokkal jobb lehet az idei szilvatermés a tavalyinál, különösen igaz ez Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére. Az ottani termesztők szerint mind a gyümölcs mennyisége, mind a minősége jónak ígérkezik.

A termelők a várható szilvaterméshozamot 40-50 ezer tonnára becsülik, de az ország egyes részein kevésbé lesz erős a szilvatermés. A termőterület nagyjából felét adó északkeleti országrészben fajtától függően közepes vagy jó termést, míg a termőterület nagyobbik felét adó Bács-Kiskun, Pest vármegyékben és a Dunántúlon általában gyenge a szilvatermést várnak. 

Jelenleg 5848 hektáron termelnek szilvát, ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében nagyjából 1636 hektár található. A szon.hu szerint az ottani termesztők elégedettek a termés minőségével és mennyiségével.

ÍGY LEKVÁR ÉS PÁLINKA IS KÉSZÜLHET BŐVEN A SZATMÁRI SZILVÁBÓL.

Volt, aki elárulta a lapnak, hogy szerencséje volt, mert az áprilisi fagyok még védett állapotukban érték a virágokat, és később a csapadék sem hiányzott. Míg volt, aki azt állította, hogy a tavalyi termésének a kétszerese is összejöhet.

Azonban a penyigei vagy más néven nemtudom szilvát sokan túl korán szedik le, hogy eladhassák, viszont a finom, zamatos pálinkához az érett gyümölcsökre van szükség.

Forrás: www.index.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum